Lentoaukon suojus / Sinkitty / 15 kpl

Napauta kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Kuvien värit saattavat teknisistä syistä johtuen poiketa todellisista.
11,00 € Veroton: 8,87 €

Vaihtoehdot

* Lahjapaketointi:

Lentoaukon suojus Sinkitty / 15 kpl  Hyvä setti ahkeralle pöntöntekijälle. Saa tilata naapurillekin :)

Lentoaukon suoja on valmistettu sinkitystä metallilevystä. Metallilevyn paksuus on 0.5mm, sen kulmat on pyöristetty ja siinä on valmiiksi 3 mm reiät kiinnitysruuveja varten. Suojapelti on helppo kiinnittää pienillä ruuveilla.

Neliönmuotoinen lentoaukon suojapelti on kooltaan 90 x 90mm. Itse lentoaukko on halkaisijaltaan 36mm.

Metalli on tarkoituksella isompi kuin varsinainen lentoaukko. Jämptin kokoisen ja terävä reunaisen metallin läpi lentely voisi vahingoittaa lintua tai repiä siltä höyheniä. Tee siis linnunpönttöön ohjeiden mukainen lentoaukko. Suojapellin kuuluukin olla vähän väljä :)

Metallinen lentoaukon suoja sopii niin kutsuttuihin pikkulinnunpönttöihin eli 28 mm ja 32 mm lentoaukkoihin.

Lentoaukon suoja estää tikkojen ja oravien pääsyn pönttöön ja turvaa lintujen pesintää. Ja säästää sinut jokavuotiselta pönttöjen uusimiselta… Tikat kun tuppaavat tärväämään pönttöjä ja syömään poikasia.

Lentoaukon suojien mukana tulee tarkat ohjeet kolopesijöiden pönttöjen tekoon.

Valmistettu Suomessa.

Huomioithan pönttöä tehdessäsi, että mikä tahansa kattopaneelin pätkä ei sovellu pöntön tekoon. Tässä muutama helppo ohje; Pöntön sisäpinnan tulee olla karhea, että poikaset pääsevät ulos pöntöstä. Etuseinän tulee olla yhtenäinen, koska lautojen väleihin jää helposti koipi jumiin. Liian syvästä pöntöstä on paha tulla pois. Liian matalasta pöntöstä saa peto ongittua itselleen tipu-lounaan. Liian kapeassa pöntössä vahvin syö ja muut nääntyvät. Liian tiiviissä pöntössä tulee kuuma. Soma ja toimiva ovat harvoin sama asia. Katto on pöntön tärkein investointi :)

Linnunpönttöjen tarkat mitat löydät täältä http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/linnunponttojen_rakennusohjeet.shtml

© Tampereen Luontokauppa 2019 | Verkkokaupan toteutus: HydeNet