CD Lapin Kutsu 4

Napauta kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Kuvien värit saattavat teknisistä syistä johtuen poiketa todellisista.
20,00 € Veroton: 16,13 €

Vaihtoehdot

* Lahjapaketointi:

Aito luonnonäänite, jolla ei ole ihmisen aikaansaamia ääniä eikä päällekkäisäänityksiä.

Kokonaiskesto: 77min 35s. Levy sisältää 5 äänimaisemaa.

Raitojen kuvaukset ja taustalajit

01 Poron kellot ja valoisa kesäyö 02.06.2014 klo 02.15 Savukoski, Mukkavaara 15'24"

On se aika alkukesästä, jolloin suopursu kukkii ja juuri auenneet hennon vihreät koivun lehdet ovat vielä pieniä. Mäkärät ja sääsket eivät ole vielä kuoriutuneet, joten porot voivat laiduntaa niiltä rauhassa aapasoilla ja jokiniityillä. Äänitteellä hirvasporot laiduntavat jokiniityllä valoisassa ja tyynessä kesäyössä. Pajulintu, keltasirkku, laulujoutsen, teeri, käki, metsäkirvinen, punakylkirastas, taivaanvuohi ja liro.

02 Kulorastas, valoisien mäntymetsien laululintu 06.06.2014 klo 06.30 Savukoski, Saukkovaara 20'29"

Kilpikaarnainen pankkaoksainen aihkipetäjä seisoo valtapuuna solakkarunkoisten nuorien mäntyjen keskellä. Suorarunkoisten männynrunkojen välistä aukeaa näkymä rannattoman aapasuon autereeseen. Alkukesän tyyninä öinä täällä Sompion Lapin mäntykankailla tapaa usein laulavan kulorastaan. Äänitteellä koiraslintu laulaa männyn latvaosassa hiljaa virinneen yötuulen huokaillessa puiden latvoissa. Harmaasieppo, pajulintu, vihervarpunen, käki, urpiainen, järripeippo, peippo ja punarinta.

03 Kynttiläkuuset 16.05.2010 klo 05.30 Pelkosenniemi, Sokanharju 17'29"

Rimpisuon laidassa, Lapin terävälatvaiset kynttiläkuuset peilautuvat suolampareen tyyneen veteen. Ylempänä kuusikon takana vaaranrinteessä, jossa kuusikko vaihtuu mäntymetsäksi, solakkarunkoinen harmaa kelovanhus levittää oksansa metsän ylle. Tummanvihreänä alas laskeutuvat kuusenoksat hipovat vaivaiskoivu- ja suopursuvarvikkoa. Vihervarpunen, teeri, järripeippo, laulujoutsen, liro, leppälintu, urpiainen, kuovi, pohjantikka, pajulintu, peippo, käpytikka, rantasipi, kuikka, metsähanhi, jänkäkurppa, käpylintulaji, tavi, valkoviklo, metsäkirvinen, riekko, tilhi, palokärki ja kurki.

04 Sepelrastas, puuttomien tunturirinteiden pesimälintu 06.05.2011klo 00.23 Pohjois-Norja, Vesterålen Andenes 09'32"

Koilliselta taivaanrannalta hitaasti nouseva sarastus lainehtii valomerenä aapasoiden, metsäisien vaarojen ja lunta kantavien tunturihuippujen yllä. Täällä avarassa maisemassa ylhäällä tunturinrinteellä on sepelrastaan pesimäympäristö. Puuton jylhä rinne putoaa paikoin äkkijyrkkänä kallioseinämänä. Kivipaaden päällä laulava sepelrastaskoiras heläyttelee kaikuvia laulunsäkeitään tyynessä raikkaassa ilmanalassa.

05 Metsäniitty 04.06.2014 klo 01.45 Savukoski, Mukkavaara 14'41"

Pohjoiselta taivaanrannalta loistava keskiyön aurinko luo valon ja varjon hitaan tanssin metsäniityn ylle. Lyhyen Lapin kesän ensimmäinen lämmin ja tyyni yö saa tienoot helisemään lintujenlaulusta. Äänitteellä soi monia hiljattain muutolta palanneita lintulajeja sekä paikkalintuja kuten teeret ja tikkalinnut. Taivaanvuohi, pajulintu, käki, metsäkirvinen, urpiainen, järripeippo, teeri, kapustarinta, harakka, punakylkirastas, liro, palokärki, telkkä ja käpytikka.

Kuuntele ääninäyte valmistajan sivulla.

Kultasointu on kuopiolainen yritys ja levymerkki, joka tuottaa laadukkaita luontoäänitteitä. Äänityksestä vastaa omistaja Lauri Hallikainen. Kultasoinnun äänitteet ovat aitoja ja puhtaita luontoäänitteitä, joihin ei ole lisätty mitään keinotekoista. Niistä on poistettu vain äänityksessä tulleita rapsuja sekä hiukan taustakohinaa.

© Tampereen Luontokauppa 2020 | Verkkokaupan toteutus: HydeNet