Ampiaisten Valepesä, Midi

Napauta kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Kuvien värit saattavat teknisistä syistä johtuen poiketa todellisista.
42,00 € Veroton: 33,87 €

Vaihtoehdot

* Lahjapaketointi:

Taas ampiaisten pesä kuistilla! Pölyttäjät ovat tarpeellisia, mutta ne tekevät pesänsä aina vääriin paikkoihin kuten talon rakenteisiin, kesäkeittiöön, ulkohuussiin ja puuliiteriin.

Ampiaisten valepesä on helppo keino häätää ampiaiset "ei toivotuista paikoista" niitä vahigoittamatta. Asenna valepesä ja reviiritietoiset ampparit tekevät pesänsä muualle!

Tässä video tuotteesta: https://www.youtube.com/watch?v=km0_ygEarFk

Kotimaista käsityötä oleva Ampiaisten Valepesä on pölyttäjäystävällinen tapa ketoa amppareille, että tämä talo on jo varattu. Asenna valepesä räystäslauslautoihin, huussiin tai kesäkeittiön kattoon, siis niihin paikkoihin joissa ampiaisista on haittaa.

Ampiaisten Valepesä on valmistettu keramiikasta. Se on dreijattu ontoksi, sen sisälle on liimattu säänkestävällä liimalla korkki ja korkissa on valmiina kiinnitysruuvi. Näin pesä on onnistuttu pitämään riittävän kevyenä ja sen voi kiinnittää oikeastaan mihin vaan.

Valepesä on helppo ja huoltovapaa keino pitää ampiaiset poissa talonrakenteista. Valitse sopiva paikka ja kiinnitä pesä. Kun kerran asennat pesän, niin sinun ei sen koommin tarvitse asiaa miettiä.

Huomioi paikkaa valitessasi, että keramiikka ei pidä lumesta ja jäästä. Räystään suojassa ja katon alla pesä voi olla kesät talvet.

Valepesä on luontoa säästävä tapa häätää ampiaisia. Usein ainoa syymme hävittää ampiaisenpesä on pesän paikka. Ampiaisten kannat kärsivät pesien tuhoamisesta kun niistä on valtavasti hyötyä kasvien pölyttäjinä. Lisäksi ampparit pyydystävät puutarhoista tuhohyönteisiä toukkiensa ravinnoksi. Ampiainen pistää vain uhattuna, se ei ehdoin tahdoin hyökkää kimppuun.

Ihanteellisin ajankohta asennukselle on kevät. Ampiaiskuningatar herää silloin horroksestaan ja lähtee etsimään paikkaa pesälle. Naapureita ei saa asustaa liian lähellä, koska muiden ampiaisten reviireitä kunnioitetaan. Tässä kohdassa valepesä toimii karkottimena, koska kuningatar katsoo sen perusteella alueen jo asutetuksi.

Työläisampiaiset tuppaavat löytämään tiensä sisätiloihin varsinkin loppukesällä, kun niitä ei enää tarvita pesällä ruokkimassa toukkia. Työläiset suunnistavat makeiden tuoksujen houkuttelemina. Koiraat ja työläiset kuolevat viimeistään lokakuussa. Ainoastaan kuningatar talvehtii ja lähtee taas keväällä pesäpaikan hakuun. Ampiaispesä on yksivuotinen.

Valepesä toimii ampiaislajeilla, jotka tekevät pesäkseen tuon harmaan pallon. Näitä lajeja ovat muun muassa pensasampiainen, norjanampiainen, räystäsampiainen ja metsäampiainen. Taiga-ampiaiset taiteilevat pesäänsä pienen reunuksen, muuten se on samaa tyyliä.

Puna-ampiainen ja yleinen ampiainen (Vespula vulgaris) tekevät pesänsä maan alle ja onkaloihin. Norkoampiainen asustaa muiden pesissä loisena. Saksanampiainen on tulokaslaji. Sen pesä muistuttaa tuttua palloa mutta näyttää kiharaisemmalta ja on väritykseltään punertavampi.

Ampiaisten Valepesiä löytyy meiltä kolmessa koossa: Mini, noin 6 cm, Midi, noin 8-10 cm ja Maksi, noin 10-12 cm. Pesät ovat käsityötä joten niiden koot saattavat hiukan vaihdella.

Ampiaisten Valepesän kiinnitys käy kätevästi valmiilla ruuvilla. Ruuvin kanta on kiinnitetty pesän sisälle. Tee haluamaasi asennuskohtaan pieni reikä ja pesää pyörittämällä ruuvi lähtee kairautumaan. Valepesän mukana tulee myös proppu.

ClayMari on suomalainen keraamikko Akaalta, joka suunnittelee ja valmistaa käyttö- ja taidekeramiikkaa sekä sisustuselementtejä.

© Tampereen Luontokauppa 2021 | Verkkokaupan toteutus: HydeNet