Hyönteishotelli / Puu-Betoni

Napauta kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Kuvien värit saattavat teknisistä syistä johtuen poiketa todellisista.
68,00 € Veroton: 54,84 €

Vaihtoehdot

* Lahjapaketointi:

Pelasta pörriäinen! Tässä hotellissa ötökät elävät visusti turvassa tikoilta, pikkulinnuilta ynnä muilta herkkusuilta. Ikihotelli on valmistettu lujasta puun ja betonin sekoituksesta, joka kestää kovimmatkin nokaniskut. Materiaalia ei nakerra aikakaan, sille voi hyvin kertyä ikää yli 60 vuotta.

Pörriäiset ovat elintärkeitä pölyttäjiä. Ne ovat pääosassa kasvien kukoistuksessa ja monimuotoisuudessa. Ilman pörriäisiä meillä ei olisi floraa eikä pian faunaakaan. Me voidaan auttaa pörriäisiä asuntopulassa tarjoamalla huoneita hyönteishotellista.

Puutarhat, viljely ynnä muu maaston siistiminen ovat hävittäneet liian paljon luonnollisia pikkuonkaloita. Koloissa asustavat hyönteiset tarvitsevat siksi meidän apuamme. Ne kaipaavat lisäkoloja löytääkseen kodin, jossa kasvattaa perheen.

Suurin osa koloissa asuvista pistiäislajeista ei tee kaivantoaan itse. Sen sijaan ne asuttavat valmiita onkaloita, jotka ovat muun muassa koppakuoriaisten kaivamia. Näihin koloihin pistiäiset rakentavat kennoja, joissa ne kasvattavat jälkeläisensä.

Pistiäislajit ovat erittäin tärkeitä sekä ekologisesti että maanviljelyn apuna. Ne säätelevät tuholaishyönteisten määrää ja tietenkin pölyttävät kasveja.

Hotellin asukkaat:
pistiäislajit kuten erakkoampiaiset ja maamehiläiset.
Kaikki hotelliin mieltyneet asukit ovat rauhallisia lajeja ja turvallisia sekä ihmisille että eläimille.

Sijoittaminen:
paikan valitseminen ei ole turhan tarkkaa, mutta huolehdi, että paikka on aurinkoinen ja suojassa tuulelta ja sateelta. Hyviä esimerkkejä ovat vajat, pergolat, seinät, puutarhat ja parvekkeetkin kolmanteen tai neljänteen kerrokseen saakka.

Hoito:

Jätä hyönteishotelli ulos talveksi, jotta siellä asuvat hyönteiset pysyvät horroksessa. Jos hotelli tuodaan lämpimiin sisätiloihin, ötökät luulevat kevään koittaneen ja lähtevät liikkeelle aivan liian aikaisin.

Hyönteishotellia ei saa puhdistaa, jotta sen sisällä olevat hyönteisten kennot eivät tuhoutuisi.

Materiaali:
ulkokuori: hengittävä ja kestävä puu-betoni-sekoite (75% puuta), jolla on yli 60 vuoden kestotakuu
sisus: savi ja ruoko

Koko:
leveys 21,5 cm,
korkeus 30 cm,
syvyys 12 cm.

Paino: 7,6 kg

Valmistaja: saksalainen Schwegler

© Tampereen Luontokauppa 2021 | Verkkokaupan toteutus: HydeNet