PerhosBaari Pieni

Napauta kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Kuvien värit saattavat teknisistä syistä johtuen poiketa todellisista.
30,00 € Veroton: 24,19 €

Vaihtoehdot

* Lahjapaketointi:

Eliksiiriä Perhosille & Silmäniloa itselle.

Perhoset kaipaavat keväisin ja syksyisin lisäruokintaa. Viileät ilmat ja luonnonkukkien vähyys ovat haitaksi perhosille. Ripustamalla Perhosbaarin pihapuuhusi voit helposti auttaa perhosia selviämään hengissä vaihtelevissa säissä. Samalla saat itsellesi silmäniloa ja hyvän mielen. Valokuvauksen harrastajalle Perhosbaari on oiva kuvauskohteiden houkutin. Lajien tunnistus ja tarkkailu on mukavaa puuhaa koko perheelle.

Arkiruokaa perhosille:

Puoli pulloa punaviiniä tai saman verran olutta
1 paketti hiivaa
siirappia tai fariinisokeria niin paljon kuin sitä liukenee

Reseptistä riittää perhosille ruokaa lähes koko kesäksi. Mikäli haluat tehdä pienemmän tai suuremman annoksen, niin vähennä tai lisää aineita samassa suhteessa. Valitse sellainen olut tai viini jonka käymistä ei ole teollisesti pysäytetty. Ykkösolut ei siis käy ;)

Käyminen on tärkeää, koska käymisen tuoksu houkuttelee perhosia. Makea pitää perhoset hengissä. Perhoset tulevat tuoksun houkuttelemina paikalle ja imevät baarin kyljissä olevista aukoista sokeriliemen ravinnokseen.

Sekoita aineet kannelliseen astiaan. Älä sulje kantta kokonaan. Anna juoman käydä. Pyörittele pesusieni juomassa ja laita se baarin sisälle. Grillipihdeillä homma sujuu näpsäkästi sormia sotkematta. Mikäli sinulla on paksut grillipihdit, niin kannattaa samalla tukea perhosbaarin puuliitoksia painamalla niitä yhteen.

Ruokaa lisätään sieneen kun sieni tuntuu koskettaessa kuivalta. Ilmankosteus, lämpötila ja tuuli vaikuttavat sienen kuivumiseen. Kuumilla ja tuulisilla ilmoilla joudut lisäämään ruokaa useammin.

Ruuan lisääminen baariin käy helposti liu’uttamalla kansi sivusuunnassa pois ja kaatamalla hitaasti sieneen lisää ruokaa. Tässä puuhassa saunakuuppa on oiva apuväline.

Reseptiä on helppo muokata. Voit jatkaa ruokaa kaatamalla siihen kesäjuhlista ylijääneet viinin tipat. Muista huolehtia käymisestä ja riittävästä siirapin tai fariinisokerin määrästä. Sokeria on riittävästi, kun sitä ei enää liukene nesteeseen.

Jos et halua ampiaisia ja mehiläisiä baariisi, niin lisää mukaan etikkaa. Ampiaiset eivät pidä etikasta, mutta perhosia se ei haittaa. Mikäli haluat päästä helpolla niin lorauta pieni määrä etikkaa suoraan Perhosbaarin sieneen.

Voit halutessasi perustaa pölyttäjille oman baarinsa. Tee yksi perusruoka, joka käy kaikille ja lisää etikkaa vain niihin pesusieniin joihin et ampiaisia halua.

Perhosbaari käy hyvin pölyttäjillekin. Pölyttäjien baarin voit sijoittaa kasvimaalle, omenapuun oksalle tai muihin pölyttäjiä kaipaaviin paikkoihin. Pölyttäjät ovat ruokahuoltomme perusta ja niistä huolehtiminen on tärkeää.

Perhosbaari kannattaa ripustaa helposti huollettavalle korkeudelle. Vanha kolorunkoinen lehtipuu tai muu suojaisa paikka on perhosten kannalta paras.

Perhosbaari kannattaa avata aikaisin keväällä ja pitää syksyllä avoinna niin pitkään kuin vierailijoita riittää. Lämpiminä keväinä perhoset ilmestyvät jo ennen kuin syötävää on ja syksyisin perhosten kausi vielä jatkuu vielä luonnonkukkien kukinnan jälkeenkin. Väliin mahtuu vaihtelevia kesäsäitä, jolloin ruokinnalle on myös tarvetta. Kun säät sallivat, perhoset siirtyvät baarista luomuruokaa nauttimaan.

Todennäköisiä vierailijoita Perhosbaarissasi ovat suruvaippa, neitoperho, herukkaperhonen, amiraali, nokkosperhonen, ohdakeperhonen ja haapaperhonen. Yökyöpeli baarinpitäjä saa tehdä tuttavuutta lukuisiin yöperhosiin

Talven tullen puhdista baari ja ota se sisälle suojaan. Pesusienen voit halutessasi vaihtaa uuteen. Tavallinen pesusieni käy ja se on helppo leikata sopivaksi.

Perhosbaarin korkeus on 16,5 cm, leveys 12 cm ja syvyys 7 cm. Se on valmistettu Suomessa lämpökäsitellystä koivusta. Ripustusta varten on säänkestävä tervanaru. Naru pitää kannen paikoillaan tuulisissakin säissä. Kansi aukeaa sivusuuntaan liu’uttamalla.

Väri: ruskea. Käsittelyaineena on luonnonöljypohjainen väritön puuöljy, joka tuo puunsyyt kauniisti esille. Luonnonöljy on säänkestävä ja turvallinen. Luonnollisen kaunis väri.

Perhosbaarien sisällä olevien sienien väri vaihtelee. Kuvassa olevan Perhosbaarin sientä ei ole kasteltu ruokaan. Ruokaan kasteltu sieni muuttuu oluen/viinin väriseksi.

Ethän juo perhosten ruokaa itse etkä jätä sitä lasten ulottuville.

Oletko koskaan ajatellut perhospuutarhan perustamista? Perhoset viihtyvät niittyjen kukkaloistossa, mikä on uhkaavasti vähenemässä perinnemaisemien kadotessa. Perhospuutarhasta on siis silmänilon lisäksi suurta hyötyä uhanalaisten perhos- sekä kasvilajien säilymisessä. Puutarha.netin sivuilta löydät selkeät ja seikkaperäiset ohjeet juuri omanlaisesi perhospuutarhan rakentamiseen.

Suomen perhostutkijain seuran sivuilta löytyy vaikka millä mitoin perhostietoutta, -vinkkejä ja -toimintaa.
Suomen perhosten luettelo, perhoshavainnot, ohjeita perhosharrastukseen, seuran puuhailuita ja uutisia. "Seuran tavoitteena on tukea ja edistää jäsentensä perhosharrastusta sekä käyttää ja koordinoida jäsenten toiminnasta kertyvää tieto- ja näytemateriaalia hyväksi katsomiinsa tieteellisiin ja yhteiskunnallisiin tutkimusprojekteihin yhteistyössä ympäristöviranomaisten kanssa."

Suomen Hyönteistieteellinen Seura järjestää retkiä, kokoustaa säännöllisesti, on mukana julkaisemassa Entomologica Fennica -lehtisarjaa ja jakaa apurahoja. "Societas Entomologica Fennica on perustettu edistämään hyönteistutkimusta ja -harrastusta sekä toimimaan yhdyssiteenä tutkijoiden ja harrastajien välillä. Seura pyrkii jakamaan hyönteistietoutta laajemmaltikin ja edistämään hyönteisten suojelua"

Suunnittelu: Tampereen Luontokauppa
Toteutus: Veico Oy, Keuruu

Kunnioitathan työtämme etkä kopioi tuotettamme kaupallisiin tarkoituksiin.

© Tampereen Luontokauppa 2021 | Verkkokaupan toteutus: HydeNet