Keittiöpyyhe Maija / Mustikka-Valkoinen

Napauta kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Kuvien värit saattavat teknisistä syistä johtuen poiketa todellisista.
19,00 € Veroton: 15,32 €

Vaihtoehdot

* Lahjapaketointi:

Ihanan pehmeä ja imukykyinen Maija-pyyhe on valmistettu Lapuan Kankureiden kehittämästä materiaalista. Maija-pyyhkeen imukyky on herätetty jo tuotantovaiheessa pesukäsittelyssä, joten se on heti valmis käyttöön.

Pyyhe kuivuu hujauksessa, joten se on käytössä hygieeninen.

Suosittelemme tätä ihanan pehmeää pyyhettä muuallekin kuin keittiöön. Miten olisi vaikka kasvopyyhe, reissupyyhe, vauvan pyyhe...Aivan mihin vaan!

Lapuan Kankureiden "Maija"-sarjassa pyyhkeiden materiaalina on pesty pellava-puuvilla-tencel. Näistä kolmesta kuidusta valmistetussa pyyhkeessä on täydelliset käyttöominaisuudet. Materiaali on Lapuan Kankureiden omaa tuotekehittelyä.

Pesty pellava: Pellava pestään teollisesti ennen valmistusta. Näin saadaan pehmeän karhea pellava. Tämä tuntuu juuri niin ihanalta kuin Mummon vanhat pellavapyyhkeet! Luja luonnonkuitu imee tehokkaasti kosteutta ja kuivuu nopeasti.

Puuvilla: Pitkäkuituinen puuvilla tekee pyyhkeestä kestävän ja antaa pinnalle silkkimäisen tunnun.

Tencel: Puusta valmistettu muuntokuitu, kuten bambukin. Tencel on antibakteerinen, erittäin imukykyinen ja täydellinen materiaali vaativaan käyttöön.

Lapuan Kankurit käyttää valmistuksessa vain parhaita raaka-aineita. Pellava on laadukkainta ja pitkäkuituisinta aivinapellavaa, joka kasvatetaan ja kehrätään Euroopassa. Tencel-puuvillalanka on rengaskehrättyä, mikä erottelee langasta pois lyhyitä kuituja. Laadukkaista materiaaleista valmistettu pyyhe kestää vuosia ja pellava vain paranee vanhetessaan.

Lapuan Kankurit on sitoutunut Öko-Tex-standardiin. Tämä riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

Lapuan Kankureiden "Maija"-sarja on luonnonystävän valinta. Pellavanviljely säästää pohjavesiä, koska pellava ei vaadi keinokastelua. Sen viljely ylläpitää ekosysteemin monimuotoisuutta. Tencel-puuvillalangan suljettuun kiertoon perustuva valmistusprosessi on ympäristöystävällinen ja palkittu. Prosessi vähentää veden kulutusta ja päästöjä, koska se kierrättää vettä ja kemikaaleja talon sisällä.

Tuotteelle on myönnetty avainlipputunnus.

VÄRI: valko-mustikka
KOKO: 48 x 70 cm

HOITO-OHJEET:
Hienopesuu 60°C runsaassa vedessä erillään muusta pyykistä, myös 40°C riittää. Älä käytä huuhteluainetta tai valkaisuaineita. Kuosittele kosteana. Värjäämätön pellava vaalenee pesujen myötä. Emme suosittele rumpukuivausta.

Materiaali: 39% pesty, pitkäkuituinen aivinapellava, 43% tencel ja 18% puuvilla.

Lapuan Kankurit on 1973 perustettu perheyritys. Sen perusti nykyisen johtajan Esko Hjeltin isä, Juha Hjelt. Tehdas sijaitsee Lapualla, Pohjanmaalla ja työllistää n 20 henkeä. 90-luvulla Esko ja Jaana Hjelt suuntasivat tuotannon kodintekstiileihin. Yhdessä luovien suunnittelijoiden kanssa he loivat Lapuan Kankureista suomalaisen menestystarinan. Valmistuksessa on edelleen suuria suomalaisia, kuten Dora Youngia sekä nousevia tähtiä, kuten Teemu Järveä. Tuotteista 60% menee vientiin.

Laadun ja estetiikan liitto sekä selkeä oma linja on Lapuan Kankureiden tunnusmerkki. Lapuan Kankurit panostaa vahvasti Suomeen. Heidän kutomonsa laajenee investointien myötä noin kolmanneksella ja rakentamisesta vastaa paikallinen rakentaja. Laajennus valmistuu 2018.

Lapuan Kankureilla on ainoina suomalaisina kunnia kuulua Masters of linen -järjestöön. Sitä ylläpitää ja valvoo Eurooppalainen pellavan ja hamppukuidun liitto, The European Confederation of Linen and Hemp (CELC). Järjestön jäsenet lupaavat, että heidän tuotteensa sisältävät aitoa eurooppalaista pellavaa. Tuotteet ovat täysin jäljitettävissä Euroopan alueelle, niillä on laatutakuu sekä matala hiilijalanjälki. Masters of linen -järjestön jäsenet seuraavat tuotannossaan heille asetettuja tiukkoja sääntöjä. Niiden noudattamista valvotaan vuosittaisilla tarkastuksilla.

Lisää luettavaa Lapuan Kankureista löydät heidän omilta sivuiltaan: Tarinamme
sekä Helsingin Sanomien pitkästä haastattelusta vuodelta 2016.

© Tampereen Luontokauppa 2021 | Verkkokaupan toteutus: HydeNet