Lepakon pesä / Puu-Betoni / Tuplaetupaneelilla

Napauta kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Kuvien värit saattavat teknisistä syistä johtuen poiketa todellisista.
62,00 € Veroton: 50,00 €

Vaihtoehdot

* Lahjapaketointi:

Ihmisten pihapiirit ovat muuttuneet ja lepakoille sopivia paikkoja on nykyään vähemmän kuin ennen. Ihmisen ja lepakon naapuruus on kuitenkin molempien kannalta hyvä asia.

Tiesitkö, että lepakko voi syödä yhdessä yössä yli 2 700 hyttystä! Lepakoille maistuvat myös yöperhoset, joista monien toukat mutustavat viljely- ja puutarhakasveja.

Lepakonpesä on valmistettu puun ja betonin sekoitteesta. Materiaali on kestävää ja hegittävää. Valmistaja lupaa pöntöilleen yli 60 vuoden takuun. Puun ja betonin seoksesta valmistettu pesä on hengittävä, turvallinen ja kestävä majapaikka lepakoille.

Saksalainen Schwegler on luontoharrastajien luottovalmistaja. Schweglerin tuotteita myydään ympäri maailmaa erikoisliikkeissä. Schwegler on lepakonpönttöjen "Mersu".

Tässä lepakonpesässä on kaksinkertainen etupaneeli, joka on tehty pitkään kestävistä, uurretuista puulaudoista. Se on omiaan halkeamissa viihtyville lepakoille, kuten siipoille ja pikkulepakoille.

Rakennuksissa asustavia lepakoita ovat etenkin Etelänlepakko ja siipat. Niitä saattaa nähdä esimerkiksi rullaverhoissa sekä kaikenlaisissa raoissa ja aukoissa. Nämä lepakot suosivat litteitä pönttöjä tai pyöreitä pönttöjä, joissa on useita roikkumispaneeliosioita.

Metsälepakko ja isolepakko, kuten myös vesisiippa, pikkulepakko ja korvasiippa, ovat tyypillisiä metsässä asuvia lepakkolajeja. Ne suosivat suljettuja lepakonpönttöjä, samoin kuin luonnossa ne hakeutuvat esimerkiksi tikan tekemiin onkaloihin ja onttoihin puunrunkoihin tai oksiin.

Lepakoiden luonnolliset asuinpaikat ovat harvenemassa, koska hoidetuista metsistä on tapana siivota pois sairastuneet ja kuolleet puut. Lepakonpöntöt ovat paras ja asukkaidensa keskuudessa erittäin suosittu ratkaisu tähän ongelmaan.

Koko etupaneeli on irroitettava, joten tarkastus ja puhdistus onnistuvat näppärästi.

Mitat:
Ulkohalkaisija: 16 cm
Korkeus: 33 cm
Paino: n. 4.1 kg

Materiaali: pönttö puu-betoni-sekoitetta, ripustuslenkki galvanoitua terästä.

Asennus: puuhun tai rakennukseen, vähintään 3 - 4 metrin korkeuteen. Varmista, että lepakoilla on vapaa vaakatason lähestymisreitti.

Puhdistus: kerran tai kahdesti vuodessa, tai jätösten poisto säännöllisesti.

Valmistaja: saksalainen Schwegler
Malli: 2F double front panel

On harvinaista tuuria päästä näkemään tämä lentävä yöeläjä lähietäisyydeltä.
Ethän kuitenkaan koske lepakkoon paljain käsin, kuten et muihinkaan luonnoneläviin.

© Tampereen Luontokauppa 2019 | Verkkokaupan toteutus: HydeNet