Linnunpönttö Ø 32 mm

Napauta kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Kuvien värit saattavat teknisistä syistä johtuen poiketa todellisista.
16,00 € Veroton: 12,90 €

Vaihtoehdot

* Lahjapaketointi:

Linnunpönttö, jonka lentoaukko on 32 mm. Yleisin pönttökoko! Jos et tiedä mikä pönttö pitäisi laittaa, niin laita tämä :)

Tämä kelpaa kodiksi talitintille, kirjosiepolle, töyhtötiaiselle, hömötiaiselle ja varpuselle.

Korkeutta linnunpöntöllä on noin 28 cm ja pesäkolon halkaisija on noin 10 cm. Pönttö on valmistettu sorvaamalla koivupöllin sisus pois. Sorvattu pönttö on sisältä riittävän karhea poikasten ulospääsyä ajatellen.

Pöntön sivuilla on hakaset kiinnitysnarua varten. Tikan harmiksi lentoaukon suojana on pelti. Pelti on inan isompi kuin itse lentoaukko. Näin metalli ei pääse vahingoittamaan lintua eikä repimään sen höyheniä.

Kattona säänkestävä vesivaneri, joka on muotoiltu niin, että pönttö istuu tukevasti puun kylkeä vasten sekä pitää pöntön irti puun kyljestä, jolloin pönttö kestää kauemmin.

Katto on SP-vaneria, joka on jäänyt yli teollisuuden tarpeista. Vaneri on näin päässyt pöntöissämme parhaaseen uusiokäyttöön. Peruslevy on säänkestävästi fenoliliimalla liimattua MetsäWood-koivuvaneria. Katon päällimmäinen vaaleanruskea värikerros kuorii vuosien myötä UV-säteilyn johdosta, mutta itse vaneri on täysin säänkestävää.

Linnunpöntön "saranoitu" pohja on aukeaa helposti vetämällä pohjan kiinnityssokka irti. Saranan virkaa toimittaa metallilevy. Se kestää käytössä useita vuosia. Pönttöä ei siis tarvitse ottaa puusta pois tyhjentämisen takia. Sekä pöntön alaosa että pohjalevy on viistetty. Tämän ansiosta ilma kiertää pöntössä eikä poikasille tule tukalan kuuma. Viistetty pohja myös aukeaa helpommin.

Pohjalevy on jätetty riittävän väljäksi ilmankierron takaamiseksi. Hyvä ilmankierto on ensiarvoisen tärkeää linnunpoikien selviämisen kannalta, koska kaikki lajit eivät puhdista pöntöistä poikasten ulosteita. Ulosteista syntyvät yhdisteet ovat haitallisia linnuille.

Pönttöä ei siis tarvitse ottaa puusta pois tyhjentämisen takia. Tämän helpommaksi ei pöntön puhdistus tule, todellinen "laiskan miehen malli" siis :)

Jokainen linnunpönttömme on tehty lintua ajatellen. Kaikilla yksityiskohdilla on iso merkitys onnistuneessa pesinnässä. Valmistettu Suomessa.

Luonnollisen näköinen pönttö sulautuu maisemaan kauniisti.

Asukasluettelo:

Talitintti: Puistot, kulttuurimaisemat, lehti- ja sekametsät.

Kirjosieppo: Kaikkialla missä vaan on pönttöjä tarjolla.

Töyhtötiainen: Havumetsät, etenkin mäntymetsät.

Hömötiainen: Kaikki metsätyypit. Etenkin rehevät sekametsät, rantalehdot sekä korpimaisemat.

Varpunen: Kaikkialla omakotitaloista Lapin hiihtokeskuksiin. Nykyisin silmälläpidettävä laji. Kannattaa siis tarjota pönttö :)

Pöntön ripustamiskorkeus noin 1,5 - 2 metriä. Paitsi varpusella 3-5 metriä.

PS. Koivusta valmistettu pönttö on suosituin. 60 % pöntöistämme on koivua ja loput sekametsää :) Tilauksen yhteydessä voit esittää toiveita puulajeista. Pöyhimme pönttöpinoa parhaamme mukaan. Mikäli toivomaasi puulajia ei löydy, niin lähetämme kuitenkin mahdollisimman kauniin pöntön. Linnulle pöntön puulajilla ei ole merkitystä. Linnun kannalta pöntön mitat ja muu toimivuus ovat ne oleelliset asiat.

© Tampereen Luontokauppa 2020 | Verkkokaupan toteutus: HydeNet