Peitto Ruut / Vihreä Haapa

Napauta kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Kuvien värit saattavat teknisistä syistä johtuen poiketa todellisista.
149,00 € Veroton: 120,16 €

Vaihtoehdot

* Lahjapaketointi:

Lapuan Kankureiden ihanan iso ja pehmeä Ruut -peitto on todellinen kaunotar!

Upean Ruut-kuosin on suunnitellut suomalainen muotoilija Heini Riitahuhta. Kuvioihin on kudottu kokonainen elämä.

Iso koko ja näyttävä ulkonäkö tekevät tästä peitosta todella monikäyttöisen. Käytä peittona, torkkuhuopana, sängyn peitteenä, sohvan kaunistuksena, pöytäliinana tai vaikka verhoina, aivan mielesi mukaan.

Jacquard-tekniikalla kudottu kotimainen Ruut-peitto/liina on pestyä pellava-puuvillaa. Pesty pellava-puuvilla on helppohoitoista, sillä se ei vaadi mankelointia. Materiaalina ovat Masters of Linen -laatuinen aivinapellava ja bio-orgaaninen puuvilla.

Pellava on luonnostaan allergisoimatonta ja antibakteerista. Luja luonnonkuitu imee tehokkaasti kosteutta ja kuivuu nopeasti. Pellava vain paranee vanhetessaan.

Bio-orgaaninen puuvilla on luonnonmateriaali, joka hengittää ja tuntuu pehmeältä. Se sopii täydellisesti yhteen pellavan kanssa.

Pellavanviljely säästää pohjavesiä, koska pellava ei vaadi keinokastelua. Sen viljely ylläpitää ekosysteemin monimuotoisuutta. Sveitsiläisen IMO:n (Institute for Marketecology) myöntämä luomusertifikaatti takaa bio-orgaanisen puuvillan vastuullisen tuotantoketjun.

Lapuan Kankurit on sitoutunut Öko-Tex-standardiin. Tämä riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.

Pehmeä pellava-puuvilla sopii hyvin myös herkkähipiäisen käyttöön.

Tuotteelle on myönnetty avainlipputunnus.

VÄRI: valko-vihreä haapa
KOKO: 140 x 240 cm + hapsut

HOITO-OHJEET:
Pesu 60 ºC runsaassa vedessä erillään muusta pyykistä. Myös 40°C riittää.
Vältä huuhtelu- ja valkaisuaineita. Normaali linkous. Ei rumpukuivausta. Silitä tekstiili puuvillan säädöillä.
Värjäämätön pellava vaalenee pesujen myötä.

MATERIAALI: pesty 60% bio-orgaaninen puuvilla ja 40% pitkäkuituinen aivinapellava

Lapuan Kankurit on 1973 perustettu perheyritys. Sen perusti nykyisen johtajan Esko Hjeltin isä, Juha Hjelt. Tehdas sijaitsee Lapualla, Pohjanmaalla ja työllistää n 20 henkeä. 90-luvulla Esko ja Jaana Hjelt suuntasivat tuotannon kodintekstiileihin. Yhdessä luovien suunnittelijoiden kanssa he loivat Lapuan Kankureista suomalaisen menestystarinan. Valmistuksessa on edelleen suuria suomalaisia, kuten Dora Youngia sekä nousevia tähtiä, kuten Teemu Järveä. Tuotteista 60% menee vientiin.

Laadun ja estetiikan liitto sekä selkeä oma linja on Lapuan Kankureiden tunnusmerkki. Lapuan Kankurit panostaa vahvasti Suomeen. Heidän kutomonsa laajenee investointien myötä noin kolmanneksella ja rakentamisesta vastaa paikallinen rakentaja. Laajennus valmistuu 2018.

Lapuan Kankureilla on ainoina suomalaisina kunnia kuulua Masters of linen -järjestöön. Sitä ylläpitää ja valvoo Eurooppalainen pellavan ja hamppukuidun liitto, The European Confederation of Linen and Hemp (CELC). Järjestön jäsenet lupaavat, että heidän tuotteensa sisältävät aitoa eurooppalaista pellavaa. Tuotteet ovat täysin jäljitettävissä Euroopan alueelle, niillä on laatutakuu sekä matala hiilijalanjälki. Masters of linen -järjestön jäsenet seuraavat tuotannossaan heille asetettuja tiukkoja sääntöjä. Niiden noudattamista valvotaan vuosittaisilla tarkastuksilla.

Lisää luettavaa Lapuan Kankureista löydät heidän omilta sivuiltaan: Tarinamme
sekä Helsingin Sanomien pitkästä haastattelusta vuodelta 2016.

© Tampereen Luontokauppa 2021 | Verkkokaupan toteutus: HydeNet