PerhosBaari Pieni

Napauta kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Kuvien värit saattavat teknisistä syistä johtuen poiketa todellisista.
30,00 € Veroton: 24,19 €

Vaihtoehdot

* Lahjapaketointi:

Eliksiiriä Perhosille & Silmäniloa itselle.

Perhoset kaipaavat keväisin ja syksyisin lisäruokintaa. Viileät ilmat ja luonnonkukkien vähyys ovat haitaksi perhosille. Ripustamalla PerhosBaarin pihapuuhusi voit helposti auttaa perhosia selviämään hengissä vaihtelevissa säissä. Samalla saat itsellesi silmäniloa ja hyvän mielen. Valokuvauksen harrastajalle PerhosBaari on oiva kuvauskohteiden houkutin. Lajien tunnistus ja tarkkailu on myös mukavaa puuhaa koko perheelle.

Arkiruokaa perhosille:

Puoli pulloa punaviiniä tai saman verran olutta
1 paketti hiivaa
1 paketti sokeria

Sekoita aineet kannelliseen astiaan. Älä sulje kantta kokonaan. Anna juoman käydä. Kastele sieni juomassa ja laita tarjolle baariin. PerhosBaarin aukoista perhoset pääsevät nauttimaan ateriastaan.

Juhlaruokaa saat tehtyä helposti lisäämällä joukkoon olutta, fariinisokeria, siirappia tai hunajaa. Voit kokeilla eri vaihtoehtoja.

Ruokaa ei kannata heittää pois. Voit jatkaa sitä vaikka kesäjuhlista jääneillä juomilla. Sinun tarvitsee vain pitää huoli käymisestä ja riittävästä sokerin määrästä. Sokeria on riittävästi, kun sitä ei enää liukene nesteeseen. Mikäli ampiaiset ja mehiläiset alkavat liiaksi vierailla, niin lorauta mukaan vähän etikkaa. Ethän juo tätä itse etkä jätä lasten ulottuville.

PerhosBaari kannattaa ripustaa helposti hoidettavalle korkeudelle lehtipuuhun, mutta voi se toki olla muuallakin. Todennäköisiä vierailijoita PerhosBaarissasi ovat suruvaippa, neitoperho, herukkaperhonen, amiraali, nokkosperhonen, ohdakeperhonen ja haapaperhonen. Yökyöpeli baarinpitäjä saa tehdä tuttavuutta lukuisiin yöperhosiin.

Suurin tarve perhosten lisäruokinnalle on keväisin ja syksyisin luonnonkukkien vähettyä elokuusta alkaen niin pitkään kuin vierailijoita riittää. Tietenkin voit pitää baaria auki vaikka koko kesän. Talven tullen puhdista baari ja ota se sisälle suojaan seuraavaa kevättä odottamaan.

PerhosBaarin korkeus on 16,5 cm, leveys 12 cm ja syvyys 7 cm. Valmistettu lämpökäsitellystä koivusta ja ripustusta varten on säänkestävä kaunis tervanaru. PerhosBaarien sisällä olevien sienien väri vaihtelee. Kuvassa olevan PerhosBaarin sientä ei ole kasteltu ruokaan. Ruokaan kasteltu sieni muuttuu oluen/viinin väriseksi.

Oletko koskaan ajatellut perhospuutarhan perustamista? Perhoset viihtyvät niittyjen kukkaloistossa, mikä on uhkaavasti vähenemässä perinnemaisemien kadotessa. Perhospuutarhasta on siis silmänilon lisäksi suurta hyötyä uhanalaisten perhos- sekä kasvilajien säilymisessä. Puutarha.netin sivuilta löydät selkeät ja seikkaperäiset ohjeet juuri omanlaisesi perhospuutarhan rakentamiseen.

Suomen perhostutkijain seuran sivuilta löytyy vaikka millä mitoin perhostietoutta, -vinkkejä ja -toimintaa.
Suomen perhosten luettelo, perhoshavainnot, ohjeita perhosharrastukseen, seuran puuhailuita ja uutisia. "Seuran tavoitteena on tukea ja edistää jäsentensä perhosharrastusta sekä käyttää ja koordinoida jäsenten toiminnasta kertyvää tieto- ja näytemateriaalia hyväksi katsomiinsa tieteellisiin ja yhteiskunnallisiin tutkimusprojekteihin yhteistyössä ympäristöviranomaisten kanssa."

Suomen Hyönteistieteellinen Seura järjestää retkiä, kokoustaa säännöllisesti, on mukana julkaisemassa Entomologica Fennica -lehtisarjaa ja jakaa apurahoja. "Societas Entomologica Fennica on perustettu edistämään hyönteistutkimusta ja -harrastusta sekä toimimaan yhdyssiteenä tutkijoiden ja harrastajien välillä. Seura pyrkii jakamaan hyönteistietoutta laajemmaltikin ja edistämään hyönteisten suojelua"

Suunnittelu: Tampereen Luontokauppa
Toteutus: Veico Oy, Keuruu

© Tampereen Luontokauppa 2019 | Verkkokaupan toteutus: HydeNet