Tiskirätti Bambua / Miu Mau / Musta

Napauta kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Kuvien värit saattavat teknisistä syistä johtuen poiketa todellisista.
8,90 € Veroton: 7,18 €

Vaihtoehdot

* Lahjapaketointi:

Ei tunkkaista hajua, kestää käyttöä ja puhdistuu muun pyykin mukana pesukoneessa. Et tarvitse enää koskaan muita tiskirättejä kuin tämän!

Kätevän ja oikeasti puhtaan käytön lisäksi bamburätit ovat ekologisia. Ne eivät rasita luontoa materiaaleiltaan ja liina kestää kymmeniä ellei jopa satoja käyttökertoja.

Bambu on luonnostaan antibakteerinen kuitu. Tiskiliina ei siis ala helposti haisemaan ja se on erittäin imukykyinen.

Kuivana liina on täydellinen pölyjen pyyhkijä.

Bamburätti on konepestävä, 60ºC. Voi päästää väriä ennen ensimmäistä pesua. Pestään samanväristen kanssa.

Tiskiliina on kooltaan noin 25,5 x 20 cm.

Materiaali: bambu ja polyesteri.

Kierti kertoo materiaaleistaan:

Käyttämämme bambukankaat valmistetaan Suomessa. Bambu on heinäkasvi, joka kasvaa kuin rikkaruoho, hyvin nopeasti ja yleensä ilman lannoitteita. Se ei puuvillan tapaan vaadi keinokastelua, vaan kasvaa hyvin niukalla vedellä. Lisäksi sillä on kyky sitoa kasvaessaan paljon hiilidioksidia ja se myöskin torjuu eroosiota sitomalla hyvin maaperää. Näistä syistä bambu on verrattain ekologinen kuitu.

Kiertin kankaat värjätään öko tex 100 -standardit täyttävillä väreillä. Nämä värit eivät sisällä raskasmetalleja tai mitään karsinogeenisia aineita. Standardi on tiukin öko tex -standardeista ja se tarkoittaa, että tekstiili sopii pikkuvauvoillekin.

Kaikki kankaamme painetaan ja tuotteemme ommellaan Suomessa, aikuisin käsin.

Hoito-ohjeita ja vinkkejä Kiertiltä:

Usein kysytään, kuinka usein Kiertin tiskirättejä pitäisi pestä. Tähän on vaikea antaa vastausta, sillä paras pesutarpeen indikaattori on oma nenä. Kun rätti alkaa haiskahtaa, on parasta heittää se pyykkiin ja ottaa puhdas tilalle.  Vaihto kerran-pari viikossa lienee ihan hyvä nyrkkisääntö. Näitä rättejä voi todellakin pestä aivan arastelematta niin usein kuin vain pyykkikone kotona käy (kuudessakympissä, hätätapauksessa myös neljässäkympissä ellei rätti ole todella likainen).

Muutama vinkki jotta tiskirätti säilyisi mahdollisimman hyvin raikkaana:

• Rätti kannattaa huuhdella hyvin kuumalla ja aina lopuksi kylmällä vedellä. Rätti on huomattavasti raikkaampi näin, lisäksi kylmä vesi poistaa valkuaisainepitoisen lian lämmintä paremmin.

• Varsinkin bamburätti kannattaa vääntää todella kuivaksi. Hyvin väännetty ja ilmavasti ripustettu rätti kuivuu n. 7 tunnissa (eli yön aikana) täysin kuivaksi. Jos rättisi kuivuu huomattavasti hitaammin, kannattaa kokeilla vääntää se vielä paremmin.

• Halutessasi voit pestä rätin välillä tiskialtaassa astianpesuaineella.

• Jos kuitenkin tuntuu, että rätti haiskahtaa muutaman päivän päästä, ei kannata taistella asian kanssa. Kiertin tiskirätit on suunniteltu usein pestäviksi, eikä mikään estä ottamasta puhdasta rättiä käyttöön vaikkapa joka aamu. Likapyykkiin menevällä rätillä voi mennessään pyyhkäistä tahrat keittiön lattialta.

• Pesujen myötä tiskirätistä tulee imukykyisempi, mutta se alkaa myös kuivua nopeammin. Kuitu ikäänkuin oppii ottamaan vastaan ja luovuttamaan kosteutta nopeammin. Pesut siis todella tekevät tuotteelle vain hyvää.

• Huuhteluaineen käyttö ei ole kiellettyä, mutta se heikentää rätin imukykyä. Vaikeisiin tahroihin voi kokeilla tahranpoistoaineita, kuten sappisaippuaa. Rasvaisiin ruokatahroihin voi tehota käsitiskiaine.

• Kuosittele tiskirätti pesun jälkeen kosteana. Vältä voimakasta rumpukuivausta, sillä se kutistaa tuotteita. Hellävarainen rumpukuivaus alhaisella lämmöllä on sallittu, mutta suosittelemme narukuivatusta.

© Tampereen Luontokauppa 2021 | Verkkokaupan toteutus: HydeNet